0

Вашата колекция е празна

15 февруари, 2015 1 минути за прочитане

  1. Несъмнено най-добрата и важна причина да закупим произведение на изкуството е,защото то ни вълнува.
  2. Меценатство! Купуването на изкуство на съвременни автори подкрепя самите творци и е основа за развитието на изкуството. Този акт ни прави участници в процесите на съвременната култура.
  3. Картините са живи. Оригиналното произведение съхранява енергията на автора и я споделя със зрителя. Няма нищо по-празно, от празната стена. Щастливите стени правят щастливи нас самите.
  4. Изкуството е различно– то е далеч от ежедневието на баналните неща и на материалния свят, изкуството е спасение и израз на еманацията на човешкия дух. Сред убийствената консумативност, правеща ни роби на скъпи вещи, които накрая отиват на бунището, изкуството единствено сияе със своята непреходност. To е един от най-добрите начини да покажем на децата си, че парите не са най-важното нещо на света.
  5. Изкуството е форма на изразяване. Картините говорят много за техния собственик. Те са израз на култура и чувства. Не само художниците се изразяват с изкуство – колекционерите също го правят.
  6. Изкуството е уникално. Да притежаваш нещо, което не съществува никъде другаде в света, е, бих казал, вълнуващо. Особено когато имаме предвид, че всяка картина носи своята история.
  7. Изкуството е добър подарък. Макар и емоционалната връзка с една картина да е нещо много персонално, подаряването на изкуство е един от най-стойностните жестове, които може да направим.
  8. Изкуството е инвестиция, понякога с изненадваща успешност. Добрите произведения винаги покачват стойността си с времето и носят неочаквани изненади за наследниците. Семейната наследствена колекция от произведения на изкуството е родов белег за благороден духовен аристократизъм. Винаги ще звучи респектиращо: "Тази картина е от дядо ми..."

ИЗКУСТВО ПО EMAIL?